Aanvraag evenementenvergunning Pride Amsterdam

23 maart 2017

Stichting Amsterdam Gay Pride heeft een vergunningaanvraag ingediend om van 29 juli t/m 6 augustus de Pride Amsterdam 2017 (voorheen Gay Pride) te organiseren.

Zienswijze

De burgemeester stelt belanghebbenden die bezwaar hebben tegen het verlenen van een vergunning in de gelegenheid een zienswijze in te dienen. Zij kunnen dit doen tot 23 april bij het Evenementenbureau van de Gemeente Amsterdam, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam, of via e-mail: evenementenbureau@amsterdam.nl.

Wie moeite heeft met het schriftelijk indienen van zijn zienswijze, kan ook mondeling reageren. U kunt hiervoor tijdens kantooruren bellen met het gemeentelijke telefoonnummer 14 020 en vragen naar de heer A. Bijkerk van het Evenementenbureau.

Beoordeling

Deze vergunningaanvraag wordt nog beoordeeld door de gemeente in samenwerking met adviespartners, zoals politie, brandweer en geneeskundige hulpdiensten. De uiteindelijke vergunning wordt uiterlijk zes weken voor de start van het evenement afgegeven en gepubliceerd.

Tijdens de Pride Amsterdam wordt net als vorig jaar extra inzet gepleegd op het voorkomen van (zwerf)afval, schoonmaak en handhaving op geluid en wildplassen.

Zie ook: www.pride.amsterdam.